Ett Av Mina Tidigare Liv


När jag sitter och läser om tidigare liv i Nära tidningen blir jag själv nyfiken på ett utav mina egna liv. Jag ställer frågan inom mig, och direkt ser jag i mitt inre ett svart och vitt fotografi på ett gäng människor som är samlade för ett gruppfotografi.  (Omkring på 1800- talet? ) 

Vem är jag där? undrade jag och fick ett svar som sa att jag står upp som nummer tre ifrån vänster sida på fotografiet. Jag fortsatte att följa det jag såg. 

Jag har en vit skjorta på mig och en svart figursydd knäkjol. Jag har har mörkt hår, nästintill svart bakåtkammat i en knut i nacken. 

Jag är vacker och har mörka ögon, och en lagom liten nästa. Jag har ett brett leende med fylliga läppar och inte ett enda ”fel” i ansiktet syns. Åldern där är jag ca 23-25 år gammal. 

Det verkar som att jag är tillsammans med en man som är ett par år äldre än mig som försöker vara lite företagsam av sig.

Möbleringens färger på hans kontor ser ut som mörka höstfärger. Lite mörkt och dystert.  Jag ser inget fönster där. Vi är ensamma i rummet och han vill visa eller prata om viktiga anteckningar som han har skrivit ner för hand. 

Jag får till mig ordet vattendrag och källare!? Jag får till mig att han vill att det ska gå bra ekonomiskt på ett företagsamt sätt. 

När jag skådar bilden i mitt inre tycker jag mig känna igen ansiktet sedan tidigare i en dröm som jag har drömt för många år sedan. Så visst vill jag tro och lita på mitt inre som jag nyss fick till mig. 

Text av: Theresa Kristensson 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s