Snälla se mig

20140127-204642.jpg
Jag och min syster avslutade helgen med ett hembesök i Ljungbyhed. På vägen dit lyssnade vi på syrrans favorit, Jill Jonsson. Jag kunde inte låta bli att skratta när Maria sjöng med och trodde sig sjunga nästan lika bra som hela vår Sveriges countrydrottning  🙂

Men när vi närmade oss Ljungbyhed bad jag henne stänga av musiken när jag plötsligt såg en ande stå på vägen när vi sakta körde in i Ljungbyhed krokar. Det verkade vara något speciellt med honom eftersom jag såg honom så tydligt och min första känsla sa att han troligtvis kunde tillhöra någon av paret som vi skulle till.

Jag bjöd in honom till oss i bilen så att vi gjorde sällskap resten av färden, för det råkade nämligen visa sig att han faktiskt var morfar till tjejen.

Hade han i förväg vetat om att vi skulle till hans kära barnbarn och väntat in oss tro? Det verkade så… men att vi skulle ses på vägen dit, det hade jag aldrig varit med om tidigare då jag har för vana att träffa självaste andarna på plats, hemma hos sina anhöriga, men inte i det här fallet. Och inget fall är ju likt den andre.

Väl framme blev vi varmt bemötta av ett ungt par och jag kunde inte låta bli att skoja om att vi faktiskt var tre stycken. Jag och Maria, och för dom den osynliga anden som stod precis bredvid mig och när jag presenterade honom och förklarade hur han såg ut sa hon att det var hennes älskade morfar. En morfar som var angelägen om att vilja ge budskap till sin egen dotter.

Vi gick in i teverummet och slog oss ner i den stora beige soffan där morfadern var ivrig med att vilja prata. Han hade väntat länge nog att få komma till tals och nu när han äntligen hade chansen så var det inget att dra ut på. Eftersom han visste om att hans dotter hade tagit sin fars bortgång så hårt var det viktigt för honom att på något vis försöka bevisa sin fortsatta existens, men förgäves.

Fast att han hade ansträngt sig och lagt sin hand på sin dotters axel, suttit bredvid henne vid köksbordet i hopp om att hon skulle se honom, stått intill den där golvlampan vid soffan när hon suttit och gjort sitt handarbete, men ändå utan att lyckas. Han hade till och med försökt underlätta och hjälpa till med att hänga upp julstjärnan i fönstret.

Kanske var hans dotter inte tillräcklig mottaglig för andligt besök. Jag tror att i vissa fall kan andar påverka någon annan i sin släkt att ta hjälp av ett medium, och som sedan i sin tur kan förmedla vidare budskapen till den gällande personen. Som just i det här fallet genom sitt barnbarn…

Text av Theresa Kristensson

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s